top of page
Obrázek autoraCharlie

Pojďte se mnou pomáhat

Když vznikal projekt Inspirace s Charlie, vlastně jsem ani nevěděla, jakou cestou se přesně vydám. A už vůbec mě nenapadlo, jaký drive to nabere. Chtěla jsem prostě dělat to, co mě baví a konečně si splnit sny. Nějakou dobu jsem si hrála s myšlenkou, jak to všechno pojmu, ale osud jak to má ve zvyku, to celé nějak namíchal za mě. A tak tu dnes stojím na prahu dveří Villa Kitty a mám motýlky v břiše jako na prvním rande. Můj první projekt právě nabírá obrazu. Elizabeth jako majitelka je nesmírně milá, hned nám všechno ukázala, vyprávěla a vyprávěla. Znala snad každý příběh jednotlivého zvířete a já na ni jen fascinovaně koukala. Původně jsme zde přišli kvůli kočičkám, ale brzy jsme pochopili, že Elizabethino srdce pomáhá i pejskům. Neustále Villu Kitty rozšiřují, aby měli místo pro každého živého tvora, který se k nim dostane. Nemá srdce říct jim ne. A tak se dnes Villa Kitty  aktuálně stará skoro o 300 kočiček a 40 psů. Možná Vám číslo u pejsků připadá nízké, ale jsou to opravdu tvrdé oříšky, které čeká dlouhá doba na převýchovu. Zničené duše, odhozené bez zájmu. Hubení vyvrženci, kteří se snaží opět v sobě najít víru v člověka.

Elizabethiným snem je vybudovat jejich vlastní nemocnici, aby se mohli stát plně nezávislými. A zejména vybudovat pořádnou budovu, kde se vejde o mnoho více kočiček a pejsků. Velkým problémem na Bali však je, že ne všechny léky a vakcinace jsou dostupné. A pokud jsou, mohou mít prošlé datum spotřeby. A tak některé případy ztroskotají na tak banální věci, kterou my v Česku považujeme za zcela dostupné. A právě proto Elizabeth hledá nový pozemek, aby mohla zbudovat pod jménem Villa Kitty novou nemocnici. Zařídit si vlastní dodavatele a nečekat, zdali se ji poštěstí a vakcinace budou.

Jak kočičky, tak pejsci zde mají velmi hezké zázemí. Já už jsem si zvykla, že jsme na Bali a neočekávala jsem žádný luxus. Ale opak byl pravdou, pro všechny mají zbudované pokojíčky, kde mají plno hraček a samozřejmě přístup ven na čerstvý vzduch. Kočičky se mohou volně pohybovat a šplhat po stromech, které jsou chytře zasíťované. A prostoru kolem sebe mají také dostatek. Pejsci zde fungují, tak nějak po svém. Mají všude pelíšky, drží hlídku v kuchyni a bystře sledují personál, co dnes vlastně budou mít k obědu. Po většinou jsou pejsci a kočičky odděleni, takže se nikdo nemusí bát žádného konfliktu a obě strany jsou plně spokojené. Plácek na hraní pro kočičky, jak tomu Elizabeth říká, mi vyrazil dech. Absolutní balijský styl. Gazebo uprostřed, stromy, polštářky, odpočívadla, prolézačky. Už jen ten písek chyběl, aby si člověk připadal jako na pláži. A hlavně bylo všude čisto, před každým dalším křídlem budovy jsou umyvadla s desinfekci na ruce, několikrát denně vytírají, zametají a opečovávají celé prostranství. Upřímně jsem čekala všechno, ale tak profesionální a organizovaný spolek ne. Musím přiznat, že mě tohle místo chytlo za srdce a jsem pyšná, že toho mohu být součástí a vy také.

Villa Kitty je první neziskovou organizací na Bali pro záchranu kočiček, postupně rozšířená také na pomoc pejsků. Pejsci jsou zde na Bali opravdu aktuálním tématem, které potřebuje podporu nás lidí. Přece jenom doba jde kupředu a my bychom se měli dívat stejným směrem a navzájem si pomáhat. A je jedno, jestli se jedná o lidi anebo o zvířata. Planeta patří všem a každý má nárok na ni plnohodnotně žít. V poslední době zažívá svět opravdovou přeměnu a mnoha lidem i zvířatům se změnily jejich životy. Tak pojďme najít v sobě kousek dobra, které pošleme s láskou dál.

Pokud se chceš stát součástí tohoto projektu a není Ti jedno, co se kolem nás děje, stačí si na webu inspiracescharlie.cz zakoupit náramek. Teď už víš, kam výtěžek poputuje a kde přesně budeš pomáhat.

S přívěškem Fatima přispíváš na pejsky: https://inspiracescharlie.cz/pomoc-pejskum/

S přívěškem Buddha přispíváš na kočičky: https://inspiracescharlie.cz/projekty/pomoc-kocickam/

Navíc jsem nechala všechny náramky posvětit na Bali pro štěstí a ochranu jako poděkování za to, že jsi se stal/ stala součástí něčeho tak hezkého.

Ještě jednou velké Děkuji.

Charlie

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page