top of page
Obrázek autoraCharlie

Tibetský způsob jak vyjít s obtížnými lidmi

Aktualizováno: 16. 4.

Myslím si, že každý z nás měl nebo ještě stále má zkušenost s člověkem, který mu byl tzv. na obtíž. Co to vlastně znamená? No, možností můžeme být nespočet. Každý reaguje na takové lidi jiným způsobem. Pro některé se jedná jen o divný pocit na těle, jen když dotyčný promluví. Pro jiného to mohou být až noční můry. Můžete se také setkat s tzv. emoční upíry. To jsou lidi, kteří z Vás absolutně vysají všechnu Vaši energii. Najednou se cítíte po setkání s tímto individuem absolutně vyčerpaní. Já osobně jsem velmi citlivý člověk, který situace promýšlí až moc.  Snažím se získat pohled na obě strany, jak na sebe sama, tak na druhého, který je pro mě obtížný. A hledám způsob, jak si třeba k sobě najít cestu, nebo ho pochopit. Samozřejmě jsou situace, kdy tohle vůbec neudělám, otočím se na podpatku a musím zmizet. Až tak to na Vás může taky působit. Je to přirozené. Opravdu se někdy můžete dostat do kontaktu s člověkem, se kterým absolutně nechcete mít nic společného a sami vnitřně ani nevíte proč. Jen instinkt Vás sebere jako loutku, otočí a vy už odcházíte. Tohle může být způsobeno zkušeností z minulých životů. Můžete to chápat jako varování, že tady cesta nevede, protože je tam dotyčný. Nebo Vás karmický dluh opět staví do situace, kterou jste v minulém životě nezvládli a teď Vám dává další možnost. Vždy dejte na vnitřní instinkt.

Stejně tak VY se můžete stát pro někoho obtížným. Je to úplně normální, všechno musí být v rovině. Tak jako nám někdo nesedne, tak my nemusíme sednout jiným. Prostě naše energie k sobě neladí.

A jak s tím bojovat, aby nás daný vztek neroznesl na kopytech a my pak následkem toho neroznesli na kopytek dotyčného?

Existuje několik technik jak si pomoci rozpustit vztek. Jednu z nich Vám dnes představím. Jak již napovídá název, jedná se o způsob, který již používali staří Tibeťané. Je to jedna z technik, která nám pomáhá se vyrovnat s takovými lidmi kolem sebe. Je velmi důležité podnikat takové očisty svého těla, jinak si zaděláváme na velké problémy, jménem nemoci. Pokud by Vás zajímaly další techniky, jak rozpustit vztek, stačí odebírat newsletter na mém webu.

Technika vychází z tibetské tradice Bön, která je v Tibetu považována za nejstarší. Vznik této techniky se datuje okolo 8.století n.l., ještě před vznikem samotného Budhismu, který z této techniky také čerpá. Jak řekl sám Dalajláma pro současnou generaci je to solidní odkaz vzdělání a tréninku filozofie, meditace, obřadů a disciplíně. Výraz Bön zhruba znamená něco jako Realita či Pravda.

Z mých osobních zkušeností, nedám na Tibetskou techniku dopustit. Přikládám Vám tady odkaz na video, kde je vše krásně vedeno slovem. Takže se můžete plně soustředit na danou techniku.


Po vizualizaci a odříkání slov i během, můžou přijít pocity bolesti hlavy, na zvracení, odpor či pláč. Vaše tělo reaguje s danou situací, kdy bojuje s odporem a zárověň s pocity ublížení. Proto po této technice chvíli ještě odpočívejte. Pokud se však jedná o závažnější případ křivdy, kdy budete muset opravdu zvracet, tak to udělejte. Tělo se potřebuje očistit. Mě samotné se nikdy nic takového nestalo, ale byla jsem několikrát svědkem, že je to možné. Je to zcela v pořádku, některé křivdy a zranění jsou opravdu hluboko zakořeněné. Občas je potřeba techniku opakovat vícekrát, aby se vše vyčistilo. Mou radou je, nedělejte techniku hned několikrát po sobě, pokud je to Vaše první zkušenost. Můžete ji opakovat každý den či obden. Pro Vaše tělo to bude mnohem lepší.

Nejedná se o žádné cvičení. Jen sedíte, či ležíte a odříkáváte slova a vizualizujete si daného člověka.

Může se také stát, že si daný problém vyčistíte a pak se najednou projeví problém jiný. Je to také přirozené. Když vyčistíme jeden kanál, dáme prostor projevit se dalšímu. Každopádně podstatné je pročišťovat  a pročišťovat.

Pokud by Vám nebylo něco jasné, klidně se ptejte. Napište komentář a nebo se přihlaste k odběru newsletteru, kde Vám budou ode mě chodit rady, tipy a malé dárky.

Odkaz na odběr newsletteru najdete přímo tady pod článkem.

Charlie




38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page